Δελτία Τύπου του βιβλίου

Πρώτο (22 Ιουλίου 2007)

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΡΙΤΩΝ
Ζωοδόχου Πηγής 17, Αθήνα 10681
email: triton.sf@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παναγιώτης Κούστας
ΕΞΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΡΟΠΟΙ ΖΩΗΣ
ISBN 978-960-7479-21-1, Σελίδες 154, Τιμή 9,41 € (με ΦΠΑ)

Στα τέλη του εικοστού πρώτου αιώνα ο επιστήμονας Ντάντε Ράινχαρτ αποφασίζει να ρίξει μια γρήγορη ματιά στις ιστορικές αλλαγές που οδήγησαν σε έναν καλύτερο κόσμο. Με αφορμή αυτό το φανταστικό e-book του Ράινχαρτ, ο Παναγιώτης Κούστας επεξεργάζεται δραματουργικά, μέσα από ένα σφιχτό σπονδυλωτό αφήγημα, μερικά βασικά ερωτήματα γύρω από τους ανθρώπους, την κοινωνία και την δημοκρατία.

Το Έξι Δισεκατομμύρια Τρόποι Ζωής είναι ένα βιβλίο πολιτικής επιστημονικής φαντασίας που δεν επιδιώκει να δώσει θεωρητικές απαντήσεις. Ελπίζει όμως να συμβάλει σε μια αλλαγή της απαισιόδοξης οπτικής για τον κόσμο. Θεωρώντας ότι κανένα ιστορικό γεγονός μέχρι να πραγματοποιηθεί δεν είναι αναπότρεπτο και ταυτόχρονα ότι το παρόν είναι δυναμικό, το βιβλίο πραγματεύεται τα θέματά του ευτοπικά και όχι ουτοπικά. Αξιοποιώντας δραματουργικά τους χαρακτήρες και τα σχετικά “απλά” γεγονότα που επιλέγει, καταλήγει να απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο σε αυτούς που είναι εξοικειωμένοι με το “ιδίωμα” της εφ.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στις 24 Ιουλίου, θέλοντας συμβολικά να τιμήσει την ημέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Για αντίστοιχους συμβολικούς λόγους και θεωρώντας ότι ένα βιβλίο για τη δημοκρατία πρέπει να φτάσει δυνάμει σε όλους, με κοινή απόφαση εκδότη και συγγραφέα ένας αριθμός αντιτύπων από την κάθε του έκδοση θα φιλοξενείται σε διάφορους χώρους ως “ελεύθερο αντίτυπο”, διαθέσιμο για ανάγνωση, με την παράκληση να μην “σκλαβωθεί”.

Το εξώφυλλο του βιβλίου σε υψηλή ανάλυση και επιπλέον πληροφορίες υπάρχουν στο ομώνυμο ιστολόγιο (http://exidis.blogspot.com).

Ο Παναγιώτης Κούστας γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, freelancer αρθρογράφος, παραγωγός ραδιόφωνου και σεναριογράφος τηλεοπτικών σειρών. Δημοσίευσε το πρώτο του διήγημα στο περιοδικό Πολιορκία. Από το 2000 συνεργάζεται με το “9” της Ελευθεροτυπίας. Συμμετείχε στην ανθολογία 9 Έλληνες Συγγραφείς ΕΦ (2004). Το διήγημά του “Ο Άθως Έμφοβος στον Ναό του Ήχου” μεταφράστηκε στα Αγγλικά και συμπεριλήφθηκε στην ανθολογία ευρωπαίων συγγραφέων SFWA European Hall of Fame ( ΗΠΑ – 2007 – Tor Books).

Δεύτερο (25 Σεπτεμβρίου 2007)

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΡΙΤΩΝ
Ζωοδόχου Πηγής 17, Αθήνα 106 81
email: triton.sf@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή αντιτύπων στο περίπτερο 221 του 36ου Φεστιβάλ Βιβλίου
(Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007 – απόγευμα)

Ο Μιχάλης Μανωλιός και ο Παναγιώτης Κούστας, οι δύο έλληνες συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας των Εκδόσεων Τρίτων, θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους (Σάρκινο Φρούτο και Έξι Δισεκατομμύρια Τρόποι Ζωής, αντίστοιχα) το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007 στο περίπτερο 221 του 36ου Φεστιβάλ Βιβλίου από τις 18:30 και μετά.

Επίσης θα συζητήσουν χαλαρά με τους αναγνώστες τους και δεν θα αρνηθούν να υπογράψουν οτιδήποτε άλλο φέρει το όνομά τους (όπως τις ανθολογίες 9ΕΦ και Ελληνικού Φανταστικού Διηγήματος, τεύχη του “9” και των “Φανταστικών Χρονικών” που περιέχουν άρθρα, διηγήματα ή σενάρια για κόμικς που έχουν κάνει, κλπ). Η εκδήλωση δεν θα διακρίνεται για την σοβαρότητά της.

Ο Μιχάλης Μανωλιός γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. Έχει παίξει αγωνιστικό σκάκι για δεκατρία χρόνια, είναι παντρεμένος, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το Σάρκινο Φρούτο ήταν το πρώτο του βιβλίο, και έκτοτε έχει δημοσιεύσει αρκετά διηγήματα στο “9” και άλλα περιοδικά, ενώ το διήγημα του “Σοκολάτα” επελέγη για τον πέμπτο τόμο της Ανθολογίας του Ελληνικού Φανταστικού Διηγήματος. Συμμετείχε στην ανθολογία 9 Έλληνες Συγγραφείς ΕΦ και έχει γράψει το σενάριο για το κόμικς άλμπουμ Κόπια σε σχέδιο Νίκου Κούτση.

Ο Παναγιώτης Κούστας γενήθηκε...(υπάρχει πιο πάνω στο πρώτο δελτίο τύπου)

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/09 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 221 – 36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΑΠΟΓΕΥΜΑ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ

ΣΑΡΚΙΝΟ ΦΡΟΥΤΟ
Μπορεί το μέλλον του ανθρώπου να βρίσκεται στ’ άστρα, μπορεί όμως και να είναι ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης βγαλμένο απ’ τα χειρότερα δυστοπικά οράματά μας· μπορεί να είναι ένα εφιαλτικό πεδίο μάχης στον κυβερνοχώρο, ένα τιτάνιο μαυσωλείο που ταξιδεύει στο αχανές διάστημα ή ένα σωστό τρελοκομείο με τα πιο εκκεντρικά δείγματα της ανθρώπινης φυλής· σε κάθε περίπτωση όμως θα συναντούμε μπροστά μας τις πιο δύσκολες αποφάσεις, κι ο τρόπος που τις αντιμετωπίζουμε, ή προσπαθούμε να τις αγνοήσουμε, είναι αποκαλυπτικός για τη φύση του ανθρώπινου ζώου.
Φαινόμαστε πολύ σίγουροι για την εξελικτική μας πορεία, ίσως όμως να μην μας είναι τόσο εύκολο να πληρώσουμε το τίμημα για την τεχνολογική πρόοδο ή τη γνώση που επιθυμούμε· πιστεύουμε ότι η επαφή με μια άλλη μορφή έλλογης ζωής θα μας προσφέρει ανεκτίμητα πλεονεκτήματα στον αγώνα μας για την κατανόηση του νοήματος της ζωής, ίσως όμως να μην συμμερίζεται την άποψη αυτή και η άλλη πλευρά· νομίζουμε πως θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε απ’ τα στενά όρια του πλανήτη μας, ίσως όμως...
Οκτώ διηγήματα για τον τρόπο που αγαπούν, αποφασίζουν, συγκρούονται και πεθαίνουν οι άνθρωποι. Αφετηρία οκτώ πιθανά μέλλοντα. Μέσον το εξπρές της επιστημονικής φαντασίας. Και προορισμός... κάτι που θα πρέπει ν’ ανακαλύψει ο καθένας μέσα του.

ΕΞΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΡΟΠΟΙ ΖΩΗΣ
(η φωτογραφία και το κείμενο από το οπισθόφυλλο υπάρχουν πιο πάνω)

Δεν υπάρχουν σχόλια: